Gloria Buzău a primit licența pentru SuperLigă!

de Stiri Buzau Media

Gloria Buzău a primit licența pentru a evolua în sezonul următor în SuperLigă. Anunțul a fost făcut de Federația Română de Fotbal, la începutul săptămânii, după încheierea ultimelor etape din play-off-ul Ligii 2 și din play-out-ul SuperLigii.

Potrivit FRF, din liga a 2-a, alături de Gloria Buzău, au mai primit licența pentru participarea în SuperLigă, Unirea Slobozia, promovată direct, ca și formația din Crâng, dar și CS Mioveni și FK Miercurea Ciuc, cele două formații care au ajuns în barajul de promovare. Acestea din urmă trebuie, însă, să treacă în dublă manșă de FC Botoșani și Dinamo pentru a le fi utilă această licență primită.

Dintre echipele participante în play-out-ul Ligii 2 care au continuat să ducă la final procesul de licențiere sunt Chindia Târgoviște și Campionii FC Argeș.

Gloria Buzău a reuși să promoveze direct, în acest sezon, după o absență de 15 ani din prima ligă de fotbal. Formația din Crâng și-a asigurat promovarea în penultima etapă a play-off-ului, după ce a învins clar, pe teren propriu, cu 3-0, pe Unirea Slobozia.