Criză la Secția de Cardiologie a Spitalului Județean Buzău! 

de Stiri Buzau Media

 

 

 

Situație critică la Secția de Cardiologie a Spitalului Județean Buzău, una dintre cele mai importante secții ale unității medicale. Secția a ajuns la un pas de blocaj după ce ambii medici specialiști care profesează aici au anunțat conducerea spitalului că intenționează să plece de la Buzău, acuzând volumul foarte mare de muncă și responsabilitatea imensă. 

Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, s-a implicat în rezolvarea problemei și, deocamdată, cei doi cardiologi ar fi fost convinși să rămână la Buzău cel puțin până la 1 octombrie. Până atunci, conducerea spitalului trebuie să găsească însă înlocuitori. În caz contrar, o soluția ar fi internarea bolnavilor cu forme grave de boală la ATI și chiar transferul acestora la spitale din regiune, precum cel din Ploiești, Focșani sau București. 

Criza de medici la Spitalul Județean Buzău, atât cardiologi, cât și de altă specialitate, persistă de ceva vreme. Posturile vacante au fost scoase periodic la concurs, însă foarte puțini candidați s-au arătat interesați să vină la Buzău.