Cum suportăm mai uşor canicula. Cel mai important sfat

de Stiri Buzau Media

576a04df682ccf1bc7f7511cMeteorologii au anunțat în continuare vreme călduroasă, iar în Câmpia Română local va fi caniculă şi disconfort. Cerul va fi variabil, iar fenomene asociate instabilităţii atmosferice vor fi pe spaţii mici, în zonele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 și 36 de grade, iar cele minime între 16 și 24 de grade, mai scăzute în depresiuni, spre 11 grade.

Pentru că temperaturile caniculare au pus stăpânire pe zona Munteniei, trebuie să avem o atitudine corespunzătoare unei asemenea perioade a anului.

În primul rând, trebuie să evităm, mai ales cardiacii şi copiii, să ieşim în perioadele de căldură mare, de la ora 11 până la ora 18. Trebuie căldură. În al doilea rând, să consumăm multă apă, să evităm consumul de băuturi alcoolice, hainele să fie lejere, de culoare deschisă.

Cel mai important lucru pe vreme de caniculă este hidratarea organismului. De asemenea, persoanele care vor să stea la plajă în aceste zile trebuie să folosească atât crema hidratantă cât şi crema cu factori de protecţie solară. Nu vă expuneți la soare dacă nu luaţi măsuri de precauţie! Razele ultraviolete pot provoca de la simple arsuri sau insolaţie până la cancer de piele. Cele mai multe cazuri de cancer de piele se înregistrează vara, pe vreme de caniculă.

Cu referire la îmbrăcăminte, e foarte important să folosiţi materiale care să permită circulaţia aerului. Nu purtaţi blugi strâmţi, colanţi sau materiale grele. Acestea va pot afecta sănătatea din mai multe puncte de vedere: pot apărea infecţii şi ciuperci în zona inghinală şi provoacă arsuri dureroase la nivelul corpului prin frecarea materialelor textile de corp.

O serie de studii arată că băuturile energizante folosite de sportivi pot fi eficiente în ceea ce priveşte hidratarea în cazul copiilor, datorită aromelor pe care le conţin şi cărora cei mici nu le pot rezista.

Avem nevoie de apă, însă nu este indicat să exagerăm cu cantitatea de apă consumată.

Limonada are un gust bun şi este rece, deci, este perfectă pentru hidratare şi menţinere a confortului termic în organism.

Ultimul, și poate cel mai important, aspect de care trebuie să avem grijă pe timpul verii este să încercăm să păstrăm răcoare în dormitor pentru a ne putea odihni corespunzător.