Din stejar, stejar răsare!

de Stiri Buzau Media

hasdeuDin stejar, stejar răsare?! Fie că au urmat carierele politice ale părinţilor, sau au căutat succesul în altă parte, copiii politicienilor au fost mereu în centrul atenţiei.

Fie că și-au etalat haine scumpe ori bolizi de lux, odraslele politicenilor au avut uşile deschise de părinţii lor pe care, valul și suflul puterii i-a cuprins atât de tare încât nu pregetă să-și arunce în lupta pentru putere, fie ea chiar și la nivelul școlii unde învață, odraslele, pe care le văd deja lideri.

Însă ce lideri? Pentru că unii dintre părinți nu pot fi nici pe departe un model de urmat, având grave probleme în justiție. Până unde să poată ducă inconștiența individuală încât să-ți arunci în lumina reflectoarelor propriul copil care nu poate discerne încă ce este mai important – viața publică sau concentrarea spre o carieră de succes în orice alt domeniu decât cel politic?

Pentru cei care prind gustul puterii, nimic nu este atât de greu încât să-și direcționeze odraslele spre un obiectiv pe care ei nu l-au atins, pentru că, ignorând părțile negative ale vieții de ales, lumina reflectoarelor este rampa de lansare spre alte domenii de activitate.

Zilele acestea, spre exemplu, la Cole­giul Național „B.P.Hasdeu“ se duce o luptă electorală de anvergură pentru adjudecarea conduce­rii Consiliului Școlar al Ele­vilor, iar cei care și-au anunțat candidatura pentru funcții sunt copii de politicieni.