Elevii de clasa a XI-a și a XII-a vor avea, în premieră, manuale gratuite

de Stiri Buzau Media

270810maximMinistrul Educației, Mircea Dumitru, a anunțat că toți elevii de clasa a XI-a și a XII-a vor avea manuale școlare în luna septembrie.

„Am încheiat discuția cu editurile și suntem ferm convinși că în septembrie vom avea manuale pentru toți elevii. Pentru clasele a XI-a și a XII-a vom avea în premieră manuale care vor fi gratuite”, a anunțat Mircea Dumitru.

Elevii de la clasele XI şi XII vor primi manuale gratuite, pentru prima dată în ultimii 26 de ani.

Problema manualelor gratuite pentru anii terminali de liceu este discutată de câţiva ani cu reprezentanţii elevilor. Anul şcolar trecut se ajunsese la o soluţie de compromis, prin care elevii şi-au putut deconta suma de 55 de lei în baza chitanţelor de achiziţie a unor manuale. Însă, reprezentanţii elevilor atrăgeau atenţia, atunci, că banii nu le ajungea nici pentru achiziţionarea a trei manuale şi mulţi elevi nici nu au mai decontat manualele.

Conform prevederilor Legii Educaţiei, elevii şi profesorii din învăţământul de stat şi din învăţământul obligatoriu particular acreditat/autorizat beneficiază de manuale şcolare gratuite, atât pentru învăţământul în limba română, cât şi pentru cel în limbile minorităţilor naţionale.