Evenimente culturale și educaționale cu ocazia Zilei Culturii Naționale, la Muzeul Județean Buzău

de Stiri Buzau Media

Muzeul Județean Buzău, sub autoritatea Consiliului Județean Buzău, anunță o serie impresionantă de evenimente culturale și educative cu ocazia Zilei Culturii Naționale.

Aceste evenimente, gândite să aducă în prim-plan patrimoniul cultural, artistic și științific, vor avea loc la sediul muzeului din Aleea Castanilor, nr. 1.

Programul evenimentelor începe pe 15 ianuarie 2024, și include:

  • 10.30: Conferința de presă anuală a Muzeului Județean Buzău, unde se va prezenta raportul activităților din anul precedent și se va lansa Oferta culturală, educativă și științifică pentru anul 2024.
  • 11.20: Lansare de carte științifică, cuprinzând lucrări importante precum: a) Mousaios, nr. XXVI/2023 – revistă de studii și articole de arheologie, cu materiale legate de cercetările din județul Buzău. b) Bibliografia Numismatică a județului Buzău, autor dr. Marius Neculae – un volum esențial pentru specialiștii și pasionații de numismatică. c) Așezarea neo-eneolitică de la Aldeni-Gurguiul Balaurului, jud. Buzău. O reevaluare interdisciplinară, autor dr. Cristian Eduard Ștefan – lucrare care aduce noi perspective asupra unor materiale arheologice importante.
  • 11.50: Vernisajul expoziției temporare “Descoperiri arheologice recente pe teritoriul județului Buzău”, ediția a VI-a, care prezintă publicului artefacte arheologice valoroase, descoperite în județ.
  • 12.30: Prezentarea publică a donației ”Grigore Patrichi-Smulți”, o colecție impresionantă de artă care a îmbogățit patrimoniul muzeului în 2023.

Aceste evenimente reprezintă o oportunitate unică pentru publicul larg de a se conecta cu istoria și cultura locală, de a aprecia eforturile muzeului în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural și de a se bucura de activitățile educative oferite.

Accesul la toate evenimentele, precum și la vizitarea colecțiilor muzeului, va fi gratuit. Muzeul Județean Buzău invită cu căldură publicul să participe la aceste manifestări culturale deosebite și să celebreze împreună Ziua Culturii Naționale.