Au început lucrările pe tronsonul Pietroasele-Buzău al autostrăzii A7!

de Stiri Buzau Media

S-a dat startul lucrărilor și pe cel de-al treilea tronson al autostrăzii Ploiești Buzău, între Pietroasele și municipiul Buzău.

Deocamdată, lucrările se concentrează pe pregătirea terenului în zona în care va fi construită Centura de Est a Buzăului. Aici se va realiza viitorul nod dintre A7 și Șoseaua Buzău – Brăila, dar și joncțiunea cu lotul de autostradă și podul peste râul Buzău construite de firmele lui Dorinel lui Umbrărescu.

Potrivit proiectului, constructorii turci de la Nurol vor realiza pe tronsonul Pietroasele – municipiul Buzău două noduri rutiere. Unul dintre acestea, mai mare, va fi construit, la Spătaru, la intersecția cu E 85, iar celălalt, mai mic, va fi realizat la Buzău Est, la intersecția cu Șoseaua Buzău –Brăila.

Pentru a finaliza Centura de Est a Buzăului, între lotul Ulmeni – Spătaru și lotul Buzău Est – Vadu Pașii, turcii de la Nurol au la dispoziție 20 de luni.

Lucrările pe Centura Buzăului au fost amânate aproape doi ani din cauza numeroaselor contestații depuse pentru lotul 3 al autostrăzii Ploiești Buzău, Pietroasele – municipiul Buzău. În final au câștigat turcii de la Nurol, cei care adjudecaseră inițial licitația.