Concurs unic în lume la Pietroasa!

de Stiri Buzau Media

Pentru al doilea an consecutiv, Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare Viticolă Pietroasa a găzduit, în weekend, o competițe unică în România, dar și în lume. Zeci de concurenți, veniți din toată țara, s-au întrecut în tăiat vița de vie contra-cronometru. În premieră la acest concurs a fost creată și o secțiune pentru studenți veniți de la cele mai importante universități de agronomie din țară.

Concursul de la Pietroasa are rolul de a aduce în prim plan munca acestor specialiști, tot mai rar de găsit, dar a căror îndemânare este esențială în obținerea unui vin bun. ”Înarmați” cu foarfeci și cu o strategie bine pusă la punct, viticultorii au avut de curățat 10 butuci în 20 de minute, iar, pentru a câștiga, a fost nevoie, nu numai de îndemânare, ci și de viteză.

După expirarea timpului de lucru, s-a trecut la jurizarea, o muncă la fel de grea, care a fost în sarcina a trei viticultori cu mare experiență din România, Italia și Spania. Aceștia au evaluat, atât tehnica de lucru, cât și timpul în care a fost finalizată proba.

La final, câștigătorii au primit din partea sponsorilor premii ce au constat în tratamente și echipamente pentru viticultură în valoare de 10.000 euro.