Autostrada dintre Mizil și Pietroasele avansează rapid!

de Stiri Buzau Media

 

Lucrările pe Autostrada Moldovei – A7, între Mizil și Pietroasele, avansează rapid. Este și constatarea reprezentanților Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, care au vizitat, recent acest lot.

CNAIR anunță că stadiul lucrărilor pe lotul 2, Mizil – Pietroasele, al Autostrăzii Moldovei A7 a ajuns la 61.5%, iar în execuție sunt mai multe lucrări: terasamente și umpluturi terasamente, așternere a stratului de bază, structuri, betonare infrastructură poduri și pasaje. Pe șantierul lotului Mizil-Pietroasele, constructorul are mobilizați, în prezent, 650 de muncitori și 300 de utilaje.

Construcția lotului Mizil-Pietroasele are o valoare de 1.249.992.665 de lei, fără TVA, și a început în august 2022, termenul de execuție fiind de 20 de luni. Conform contractului, acest tronson ar trebui să fie gata în următoarele 6 luni, adică în octombrie 2024.

A7 – Autostrada Moldovei va pleaca de la Ploiești și va ajunge la Siret. Din cei 437 de kilometri, până în prezent, au fost dați în trafic 16 kilometri și se lucrează pe tronsoanele Ploiești-Buzău, Buzău-Focșani, Focșani-Bacău, Bacău-Pașcani, cu termene de finalizare 2024 și 2025.