Mieii de Paște vor fi cumpărați doar de la Drăgaică!

de Stiri Buzau Media

Din acest an, buzoienii nu-și vor mai putea cumpăra carne proaspătă de miel, de Paște, din Piața Centrală, ci din fața târgului Drăgaica. Acolo vor fi amplasate două containere care îndeplinesc toate condițiile sanitar-veterinare pentru comercializarea produselor agroalimentare.

Măsura a fost luată de societatea Piețe, Târguri și Oboare, în condițiile în care Piața de Lactate, locul în care obișnuiau să vină crescătorii de oi în perioada sărbătorilor, a fost mutată, iar spațiul rămas liber a fost închiriat unui producător.

Montarea celor două containere în fața târgului Drăgaica va costa 18.000 de euro, banii fiind alocați din bugetul societății Piețe, Târguri și Oboare. Deocamdată, s-au arătat interesați să-și vândă miei tăiați, la Drăgaică, în perioada Paștelui, 12 producători din județ. Amplasarea celor două containere ar urma să fie făcută până pe 21 aprilie.

Containerele vor rămâne la Drăgaică și după Paște și vor fi ocupate de producători de brânzeturi, care și-au exprimat dorința de a vinde lapte și produse din lapte.