Bicicletele muncipale, gata de închiriat!

de Stiri Buzau Media

Mai sunt doar câteva zile până când buzoienii vor putea închiria bicicletele puse le dispoziție de Primărie. Bicicletele au fost readuse în cele 48 de stații de bike-sharing din oraș și vor putea fi folosite de amatorii de plimbări pe două roți după aprobarea noului regulament privind închirierea acestora.

În acest an, proiectul Velocity derulat de Primăria Buzău aduce câteva noutăți menite a ușura, dar și disciplina sistemul de închiriere a bicicletelor municipale. Astfel, din acest sezon, sistemul de închiriere a bicicletelor municipale va fi operat de o firmă specializată, care se va ocupa și de reparația și întreținerea acestora.

De asemenea, noul regulament de închiriere a bicicletelor prevede ca persoana care nu va returna bicicleta într-o stație de bike-sharing sau în proximitatea acesteia, în cazul în care stația este ocupată, dar nu mai departe de 15 metri de aceasta, va trebui să achite o taxă de serviciu de 100 lei. Banii vor fi opriți automat de pe cardul celui care a închiriat bicicleta, card cu care s-a înscris în aplicație.

Noul regulament de închiriere a bicicletelor muncipale va fi supus aprobării, joi, 18 aprilie, într-o ședință extraordinară a Consiliului Municipal Buzău.