,,Buzău Fest”, amânat din cauza alegerilor!

de Stiri Buzau Media

,,Buzău Fest”, eveniment organizat pentru prima dată în 2017, ar putea fi amânat, în acest an, din cauza alegerilor. Consiliul Județean Buzău a decis ca tradiționalul festival să nu se mai desfășoare la începutul lunii iunie, cum se întâmpla de obicei, ci, cel mai probabil, în august. Motivul are în vedere perioada desfășurării festivalului, care s-ar suprapune cu ultimele zile ale campaniei electorale, fapt ce ar putea fi interpretat.

În 2022, ,,Buzău Fest” s-a contopit, pentru prima dată, cu festivalul „Zilele Chișinăului”, pentru a onora arta și cultura locală, dar și cea națională, atât din România, cât și din Republica Moldova.

Anul trecut, festivalul ,,Buzău Fest” a debutat pe 1 iunie, de Ziua Internațională a Copilului și s-a desfășurat în municipiul Buzău și în stațiunea Sărata Monteoru. Timp de patru zile, buzoienii au avut ocazia de a participa la evenimente care mai de care mai tentante: defilare cu torțe, dansuri romane, reconstituiri ale unor lupte, competiţii sportive, concerte de muzică ușoară și populară, dar și un grandios foc de artificii.

Pentru organizarea evenimentului de anul trecut, Consiliul Județean Buzău a alocat, din bugetul propriu, 600.000 lei, cu 200.000 de lei mai mult decât în 2022.