Buzăul vinde un număr record de miei la export!

de Stiri Buzau Media

Județul Buzăul va exporta, în acest an, un număr record de miei. Reprezentanții Direcţiei Sanitar Veterinare Buzău, precizează că, în această perioadă, crescătorii de oi din județ au încheiat contracte de export pentru peste 45.000 de miei, cu 7.000 mai mulți decât în aceeaşi perioadă a anului 2023. Cele mai multe contracte vizează ţările arabe precum Iordania, Qatar, Maroc şi Arabia Saudită.

Potrivit reprezentanților DSV Buzău, acest record a fost încurajat de o cerere extrem de scăzută pentru carnea de miel pe plan intern, înainte de Paște. Dacă în 2023, în aceeași perioadă, în județul Buzău erau tăiați, pentru sărbători, aproape 10.000 de miei, în acest an au fost sacrificați aproximativ 2.000. În aceste condiții, fermierii buzoieni s-au orientat către export, având în vedere și cerea mare venită din țările arabe.

În ceea ce privește carnea de miel vândută, în acest an, înainte de Paște, crescătorii de oi din județ nu au mari speranțe. Creşterea cheltuielilor cu salariile, taxele şi furajele, au făcut ca prețurile să ajungă la un preț record, care vor diminua serios vânzările. În acest an, fermierii buzoieni vând kilogramul de carne de miel în viu cu 22-23 de lei, iar tăiat, cu 50 de lei kilogramul.