Primăria Buzău începe amplasarea a 12 busturi de bronz, în Parcul Crâng!

de Stiri Buzau Media

Primăria Buzău va începe amplasarea unui ansamblu de 12 busturi din bronz, în Parcul Crâng. Este vorba despre un proiect, aprobat în prima ședință din acest an a Consiliului Local, care vizează reamenajezarea unei zone a Crângului.

Investiția, în valoare de aproape 4 milioane de lei, va fi realizată în partea central vestică a parcului, pe o suprafață de aproape 3.500 de metri pătrați. În această zonă, ar urma să fie amplasate 12 busturi din bronz ale unor personalități importante din Buzău. Statuile, vor fi realizate de sculptori cu renume și vor înfățişa personalități importante ale Buzăului, cum ar fi Alexandru Marghiloman, Sfântul Sava, Petre Zangopol, Constantin Angelescu, Vasile Voiculescu, Ion Andreescu, Benone Sinulescu, Dionisie Romano, Nicu I. Constantinescu, George Emil Palade, Constantin Giurescu ori Mircea Bădulescu. Busturile vor avea cel mult 110 cm. înălțime și o greutate de până la 110 kg.

În aceeași zonă a parcului Crâng, autoritățile buzoiene intenționează să amenajeze și o nouă fântână arteziană, pe fundul căreia va fi realizat un mozaic din granit, ce va reprezenta pasărea Phoenix.