Buzoienii, invitați, la Colți, la o impresionantă colecție de flori de mină!

de Stiri Buzau Media

Buzoienii sunt invitați să admire o spectaculoasă colecţie de flori de mină, găzduită de Muzeul Chihlimbarului de la Colţi. Exponatele, pietre semipreţioase, cu depozite aurifere şi de cuarţ, provin din diverse zone ale ţării, și au un impact vizual impresionant.

Florile de mină sunt formate din unul sau mai multe minerale recoltate din subteran și sunt strâns legate de activitatea vulcanică. Ele se evidenţiază prin culori, forme şi dimensiuni cu valoare estetică deosebită. În România se cunosc peste 30 de specii de astfel de minerale, unice, găsite în diverse bazine miniere din țară. Unele dintre acestea au intrat în patrimoniul Muzeului Județean Buzău și pot fi admirate acum în colecția Muzului de la Colți.

Potrivit reprezentanților Muzeului Județean Buzău, și în bazinul râului Buzău au fost identificate aproape 70 de zăcăminte cu minerale, în special chihlimbar, alături de alte roci care pot fi valorificate din punct de vedere muzeal.

Colecţia de flori de mină se află la etajul Muzeului Chihlimbarului de la Colţi și poate fi vizitată, de miercuri până duminică, între orele 9.00 și 17.00.