Carnea de miel, mai ieftină, înainte de Paști!

de Stiri Buzau Media

Înainte de Paști, buzoienii pot cumpăra carne proaspătă de miel, direct de la producători, mai ieftină. Cel puțin asta arată prețurile cu care se vinde kilogramul de miel în spațiile special amenajate de la intrarea în târgul Drăgaica, locul ales, în acest an, de societatea Piețe Târguri și Oboare, pentru comercializarea cărnii.

Dacă inițial cei 12 producători de la Drăgaică vindeau un kilogram de miel proaspăt cu 45 de lei kilogramul, acum carnea este 40 de lei kilogramul. Și supermarketurile din oraș au scăzut prețurile cărnii de miel. Unele mari magazine au operat micșorări ale prețului chiar și cu 10 lei kilogramul.

În acest an, buzoienii, amatori de bucate tradiționale, nu și-au mai putut cumpăra carne de miel din Poiața Centrală, ci din fața târgului Drăgaica, unde au fost amplasate două containere de tip comercial, dotate la cele mai înalte standarde din domeniul siguranţei alimentare. Societatea Pieţe, Târguri şi Oboare a decis să amplaseze cele două containere în fața târgului Drăgaica după ce Piața de Lactate, locul obișnuit de vânzare a cărnii de miel în perioada sărbătorilor, a fost mutată, iar spațiul rămas liber a fost închiriat unui producător.

După Paști, în zilele de talcioc, containerele vor putea fi folosite de comercianții de produse lactate și din carne.