Proiectul „Velo Valahia”, deocamdată, o necunoscută

de Stiri Buzau Media

Proiectul „Velo Valahia”, un traseu cicloturistic care va lega zone turistice din județele Buzău, Prahova şi Vrancea, se află, în continuare în implementare, dar deocamdată, nu se știe când vor fi demarate investițiile.

Precizarea aparține reprezentanților Consiliului Județean Buzău, care afirmă că punerea în practică a acestui proiect revine județului Prahova, care este lider de proiect, și, prin urmare, doar autoritățile din județul vecin au date despre stadiul implementării investiției.

Proiectul „Velo Valahia” este realizat cu fonduri europene, prin PNRR, și presupune realizarea unui traseu de 459 de kilometri pe care se va putea circula, în siguranță, cu bicicleta. Cele trei consilii județene, din Prahova, Buzău și Vrancea, intenționează să acceseze pentru a amenaja acest traseu cicloturistic cu adevărat spectaculos aproape 38 de milioane de euro, fără TVA.

Traseul cicloturistic principal din judeţul Buzău este cuprins între localitatea Finţeşti-Năieni şi Mănăstirea Poiana Mărului-Bisoca și are o lungime de 129 de km. Proiectul „Velo Valahia” mai cuprinde 245 de kilometri de traseu, în Prahova, și 85 kilometri, în judeţul Vrancea.