Centrul intermodal de transport din Buzău, recepționat parțial!

de Stiri Buzau Media

Primăria Buzău a recepționat, ieri, parțial, centrul intermodal de transport, care a fost construit pe Calea Eroilor, în locul fostului poligon auto.

Terminalul cuprinde, atât un ”Park&Ride”, cât și un terminal destinat transportului public în comun. Conceptul ”Park&Ride” presupune lăsarea mașinii proprii în parcare și continuarea drumului prin oraș cu mijloacele de transport în comun sau cu bicicleta electrică.

Centrul intermodal este alcătuit dintr-o clădire administrativă, cinci peroane acoperite destinate debarcării călătorilor, o zonă de parcare pentru autovhiculele personale, dar şi pentru autocare. Peroanele sunt prevăzute cu rampe de acces pentru persoanele cu dizabilităţi, dar și tabele eletronice de informare a călătorilor. De asemenea, în stația intermodală de transport, călătorii vor mai putea beneficia de rasteluri de biciclete pentru lăsarea bicicletelor proprii, dar şi pentru închirierea de biciclete, de săli de așteptare, sisteme ticketing, acces liber la internet, de grupuri sanitare şi de alte dotări specifice.

Potrivit primarului Constantin Toma, centrul intermodal are ca scop preluarea traseelor din transportul județean și interjudețean pentru a decongestiona traficul din municipiu. Astfel, cetățenii care vin din afara orașului cu autovehiculele proprii sunt încurajați să lase mașinile în parcările centrului și să folosească mijloacele de transport public, predominant electrice.

Centrul a fost amenajat pe o suprafaţă de două hectare, iar investiția se ridică la peste 3,6 milioane euro, din fonduri europene.