Evadat de la Ojasca, prins în această dimineță!

de Stiri Buzau Media

A fost noapte albă pentru zeci de polițiști buzoieni, după evadarea unui pacient periculos din secția de la Ojasca a Spitalului de Neuropsihiatrie Săpoca.

Fuga sa a fost anunțată, ieri seară, în jurul orei 22.00, iar bărbatul a fost dat în urmărire generală. Polițiștii au instituit filtre și l-au căutat toată noaptea, folosind inclusiv câini de urmă și camere cu termoviziune. Individul a fost găsit în această dimineață într-o casă părăsită, nu foarte departe de secția de la Ojasca. El a fost preluat de către luptătorii de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale și transportat la unitatea medicală în vederea reinternării.

Bărbatul evadat are 36 de ani, este din Tâmboești, Vrancea, și a ajuns în atenția autorităților și medicilor psihiatri, în 2018, când a agresat sexual o copilă de numai 11 ani și i-a furat telefonul mobil. La momentul respectiv, el a fost internat la o unitate psihiatrică din Iași, iar de acolo a fost transferat la secția din Ojasca.

Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca a demarat déjà o anchetă internă, pentru a determina cum a putut fugi pacientul, fără să fie văzut de angajați.