Centrul intermodal de transport din Buzău este gata!

de Stiri Buzau Media

Lucrările de realizare a primului Centrul intermodal de transport din muncipiul Buzău au fost finalizate, iar obiectivul va fi recepționat, în curând, de către Primărie.

Stația de transport a fost construită pe Calea Eroilor, în locul fostului poligon auto și cuprinde, pe lângă un ”Park&Ride”, și un terminal destinat transportului public în comun. Pentru acest proiect, Primăria Buzău a primit aproape trei milioane de euro din partea Uniunii Europene.
Conceptul ”Park&Ride” presupune lăsarea mașinii proprii în parcare și continuarea drumului prin oraș cu mijloacele de transport în comun sau cu bicicleta electrică.

Centrul intermodal este alcătuit dintr-o clădire administrativă, cinci peroane acoperite destinate debarcării călătorilor care tranzitează terminalul, o zonă de parcare pentru autovhiculele personale, dar şi pentru autocare şi două staţii de încărcare pentru autobuzele electrice.

Peroanele sunt prevăzute cu rampe de acces pentru persoanele cu dizabilităţi, dar și tabele eletronice de informare a călătorilor.

De asemenea, în stația intermodală de transport, călătorii vor mai putea beneficia de rasteluri de biciclete pentru lăsarea bicicletelor proprii, dar şi pentru închirierea de biciclete, de săli de așteptare, sisteme ticketing, acces liber la internet, de grupuri sanitare şi de alte dotări specifice.

Cel mai probabil, după recepționarea obiectivului, vor fi stabilite și ce autobuze ale Trans Bus, care circulă, atât în muncipiul Buzău, dar și în localități din apropiere, vor avea aici stația terminus.