Gloria Buzău, din nou în prima ligă, după 15 ani!

de Stiri Buzau Media

Bucurie fără margini, marți seară, pe stadionul din Crâng. Gloria Buzău a reușit promovarea și se întoarce în prima ligă după 15 ani! Formația buzoiană s-a impus în fața propriilor suporteri, cu 3-0, în meciul cu Unirea Slobozia, și s-a calificat matematic în Superligă!

În fața unui adversar déjà promovat și mai relaxat ca niciodată, Gloria Buzău nu a întâmpinat probleme în apărare, dar a reușit să înscrie abia în ultima jumătate de oră. În prima repriză, Chică-Roșă a ratat cel puțin două mari ocazii de a înscrie, ultima, chiar în minutul în care a fost înlocuit, 62. Nici Cristian Dumitru nu a fost mai inspirit. A trimis în transversală, în minutul 24, din penalty.

Emoțiile buzoienilor în privința promovării s-au risipit în a doua parte a meciului. Mai întâi a înscris Daniel Benzar, în minutul 67, după o cursă a lui Sălceanu, iar Alexandru Dandea a majorat scorul, în minutul 71, după o fază fixă. Scorul final al întâlnirii a fost stabilit, de același Benzar, în minutele de prelungire.

Deși Gloria mai avea nevoie de un punct pentru a-și îndeplini obiectivul, a obținut trei și se va întoarce în prima ligă după o pauză de 15 ani. Ultimul meci din play-off al buzoienilor, de la Miercurea Ciuc, nu mai are nicio importanță.