O nouă Secție de îngrijiri paliative va fi construită la Pârscov!

de Stiri Buzau Media

Pacienții din județul Buzău, aflați în stadii terminale ale bolii, vor avea la dispoziție o nouă Secție de îngrijiri paliative. Anunțul a fost făcut de către conducerea Spitalului Județean Buzău, care precizează că noua secție va fi construită de la zero în locul unei clădiri aflate în conservare din curtea Centrului de Sănătate Multifuncţional de Pârscov.

Potrivit reprezentanților Spitalului Județean, construcția unei noi Secții de îngrijiri paliative este necesară în condițiile în care unitatea medicală din Buzău nu dispune de o astfel de secție, iar numărul pacienților din județ care au nevoie de îngrijiri paliative este tot mai mare.

Noua secție de la Pârscov va fi construită în următorii doi ani, va avea 20 de paturi, iar investiția se ridică la 1,5 milioane de euro, din fonduri de europene. Conducerea Spitalului Județean afirmă că deja mai mulți medici de la Buzău au acceptat să presteze servicii medicale în noua secție de la Pârscov.

Centrul de Sănătate Multifuncţional din Pârscov funcționează ca secție exterioară a Spitalului Județean Buzău și a fost deschis în 2018 în spaţiul fostului spital din localitate, închis în anul 2011. Unitatea medicală de la Pârscov deservește locuitorii de pe Valea Buzăului şi dispune în prezent de trei cabinete: unul de Chirurgie Generală, unul de Medicină Internă și unul de Obstetrică-Ginecologie.