Gloria Buzău, prima victorie în play-off!

de Stiri Buzau Media

Gloria Buzău a obținut, duminică, prima și cea mai importantă victorie în play-off-ul Ligii 2. Formația din Crâng s-a impus, în ultima etapă a turului, cu 1-0, pe teren propriu, în fața celor de la Csikszereda, principala adversară în lupta pentru al doilea loc direct promovabil în SuperLigă.

Buzoienii au început bine partida, au pus presiune și au avut situații bune de a înscrie prin Cristian Dumitru și Akhmatov. Dominarea s-a concretizat în minutul 27, după o fază cursivă. Dobrosavlevici a creat superioritate în flancul drept, a pasat inteligent înapoi pentru Ovidiu Perianu, iar mijlocașul împrumutat de la FCSB a finalizat, din poziție centrală, cu un șut lângă bară.

În a doua repriză, Gloria s-a retras și a jucat cartea contraatacului. Așa au apărut ocaziile lui Rădulescu, în minutul 59, și Benzar, în minutul 73. Deși au avut mai tot timpul inițiativa, harghitenii nu au reușit să pună cu adevărat pericol la poarta lui Greab, iar fluierul final al arbitrului consemnat o victorie extrem de importantă în cursa pentru promovare.

Cu 41 de puncte în clasament, Gloria Buzău a urcat pe locul 4, al doilea direct promovabil, în contextul în care Corvinul și CSC Șelimbăr, ambele cu câte 45 de puncte, aflate în fața sa, nu au drept de promovare.