Hașdeenii de la Heart of RoBots pot pleca în America!

de Stiri Buzau Media

Echipa de robotică Heart of RoBots, de la Colegiul Bogdan Petriceicu Hasdeu, din Buzău, a obținut suma necesară pentru a putea participa la una din cele mai mari competiții de robotică din lume, desfășurată în Statele Unite.

Cei 18 elevi și 5 profesori de la Hasdeu au primit 101.200 lei, adică exact banii de care mai aveau nevoie pentru a-și putea plăti biletele de avion, dar și cazarea pe perioada desfășurării concursului. Generoasa donație a venit din partea Fundației Comunitare Buzău, organizație care a susținut în permanență performanțele elevilor din județ.

Participarea echipei de robotică Heart of RoBots, la concursul de robotică Chicago Robotics Invitational, era sub semnul întrebării, deoarece hasdeenii nu reușiseră să strângă decât 20.000 de dolari, de la mai mulți sponsori, sumă care nu putea asigura toate costurile deplasării în Satele Unite.

Înființată în urmă cu 6 ani, echipa Heart of Robots a câștigat, în acest an, locul 3 în finala Campionatului Național de Robotică First Tech Challenge și a obținut calificarea la Chicago Robotics Invitational, competiție la care participă tineri din 34 de țări ale lumii.