Inaugurarea Centrului intermodal de transport, amânată după Paști!

de Stiri Buzau Media

Inaugurarea primului Centrul intermodal de transport din muncipiul Buzău a fost amânat după Paști, deși lucrările au fost finalizate de ceva timp. Motivul întârzierii este legat de faptul că au mai rămas de montat cele două stații de încărcare a autobuzelor electrice și a stației de încărcare a autoturismelor. Cele trei echipamente au ajuns la Buzău și urmează a fi montate în această săptămână.

Centrul intermodal de transport a fost construit pe Calea Eroilor, în locul fostului poligon auto și cuprinde, atât un ”Park&Ride”, cât și un terminal destinat transportului public în comun. Conceptul ”Park&Ride” presupune lăsarea mașinii proprii în parcare și continuarea drumului prin oraș cu mijloacele de transport în comun sau cu bicicleta electrică.

Centrul intermodal este alcătuit dintr-o clădire administrativă, cinci peroane acoperite destinate debarcării călătorilor, o zonă de parcare pentru autovhiculele personale, dar şi pentru autocare. Peroanele sunt prevăzute cu rampe de acces pentru persoanele cu dizabilităţi, dar și tabele eletronice de informare a călătorilor.

De asemenea, în stația intermodală de transport, călătorii vor mai putea beneficia de rasteluri de biciclete pentru lăsarea bicicletelor proprii, dar şi pentru închirierea de biciclete, de săli de așteptare, sisteme ticketing, acces liber la internet, de grupuri sanitare şi de alte dotări specifice.

Cel mai probabil, după recepționarea obiectivului, vor fi stabilite și ce autobuze ale Trans Bus, care circulă, atât în muncipiul Buzău, dar și în localități din apropiere, vor avea aici stația terminus. Pentru realizarea acestui proiect, Primăria Buzău a primit aproape trei