Mai multe autobuze electrice pe străzile din Buzău!

de Stiri Buzau Media

În doi ani, pe străzile din municipiul Buzău vor circula un număr considerabil mai mare de autobuze electrice, decât în prezent. Aceasta după ce Primăria Buzău a câștigat un proiect cu fonduri europene, în valoare de 9 milioane de euro, care va permite achiziționarea a încă 16 autobuze nepoluante. Astfel, flota societății Trans Bus va număra, nu peste mult timp, 29 de autobuze electrice.

De asemenea, în parcul auto al Trans Bus vor ajunge și 20 de microbuze electrice, care vor fi cumpărate împreuna cu 20 de stații de încărcare lentă, tot cu bani europeni în cadrul unui proiect în valoare de 6 milioane de euro. Potrivit reprezentanților Primăriei Buzău, cele 20 de microbuze electrice vor fi folosite, dimineața și la prânz, pentru transferul elevilor către și dinspre școală, iar, pe seară, când numărul de călători scade, pentru a înlocui autobuzele diesel.

Primele 13 autobuze electrice au început să circule pe străzile orașului în primăvara acestui an. Acestea au fost cumpărate de Primărie în 2022 și au o garanție de 5 ani. Nouă dintre ele sunt marca BYD Europe, iar celelalte patru sunt Temsa.