Rezultate peste așteptări la bacalaureat!

de Stiri Buzau Media

Nu au reușit să obțină media 10, însă au rezultate foarte bune. Este vorba despre absolvenții de liceu, din județul Buzău, care, au primit note peste așteptări la examenul de bacalaureat din acest an.

Cea mai mare medie obținută în județul Buzău este 9.96 și a fost obținută de o elevă a Colegiului Hasdeu, Ana Simionescu-Smreciu. Tânăra a fost notată cu 10 la proba la logică, 10 la istorie și 9,90 la română. A doua medie, 9.95, a fost trecută tot în dreptul unui absolvent de la Hasdeu, iar pe locul 3 s-a clasat un tânăr de la Colegiul Alexandru Vlahuță, din Rm Sărat, cu aceeași medie, 9.95. Chiar dacă niciun absolvent din acest an nu a obținut media 10, este de remarcat că 8 elevi au promovat bacalaureatul cu medii peste 9,90.

La polul opus sunt, însă, licee unde niciun elev nu a reușit să promoveze examenul. Spre exemplu, la Liceul Tehnologic din comuna Vernești, din cei 7 candidați înscriși la bacalaureat, nu a promovat niciunul.

Rezultate foarte slabe au obținut și alte licee din județ. La Rușețu, singurul elev înscris la bacalaureat a picat examenul. La fel s-a întâmplat și la Liceul Tehnologic din Pătârlagele, unde singurul elev înscris a avut media finală 5.76 și a fost respins.

Nici la Liceul Tehnologic „Victor Frunză” din Râmnicu Sărat, rezultatele nu au fost grozave: 4 elevi din cei 10 înscriși au luat bacalaureatul. De asemenea, la Liceul Tehnologic Agricol Smeeni au promovat 2 din 8 înscriși.

Absolvenții care s-au declarat nemulțumiți de notele primite au putut depune contestații, ieri, între orele 12:00-18:00. Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, vor fi afișate vineri, 12 iulie.