Parcările din Buzău, scumpe foc!

de Stiri Buzau Media

Buzoienii sunt dispuși să ofere sume uriașe de bani pentru a-și asigura un loc în parcările de reședință. A recunoscut-o recent și primarul municipiului, Constantin Toma, în timpul unui interviu acordat unei televiziuni naționale.

Edilul a dat exemplul unui buzoian care a ajuns să achite anual 10.000
de lei, în condițiile în care licitația pentru locul de parcare a
pornit de la 120 de lei. Buzoianul în cauză locuiește pe bulevardul
Unirii, în zona Pieței Centrale.

Sume amețitoare sunt plătite și pe strada Stejarului, unde doi riverani, care nu s-au înțeles și au licitat același spațiu, au ridicat suma de închiriere a locului de parcare la 5.000 de lei. Pe aceeași stradă, Stejarului, se înregistrează și alte recorduri: 700 și 1.800 de lei. Locurile de parcare sunt scumpe foc și pe strada Arinului, unde sunt locuri adjudecate cu sume cuprinse între 900 și 3.000 de lei.

Autoritățile buzoiene recunosc că astfel de situații apar și din cauza lipsei locurilor de parcare. Numărul autovehiculelor este în continuă creștere, la Buzău, în timp ce străzile tot mai aglomerate se transformă una câte una în rute cu sens unic. Potrivit primarului Constantin Toma, numai în 2023, în Buzău au fost înmatriculate încă şase mii de autovehicule.