Pas important pentru realizarea Centurii de Est a Buzăului!

de Stiri Buzau Media

Proiectul de realizare a Centurii de Est a municipiului Buzău, investiție finanțată cu bani europeni, prinde contur. Reprezentanții Primăriei Buzău anunță că studiul de fezabilitate al șoselei ocolitoare se află în fază finală, urmând a intra în posesia administrației locale luna viitoare.

Ulterior, Ministerul Transporturilor prin Compania Naționașă de Autostrăzi și Infrastructură Rutieră va organiza licitațiile pentru proiectarea tehnică și execuție. Responsabilii Primăriei apreciază că, dacă aceste etape nu vor fi blocate de contestații, lucrările propriu-zise ar putea începe chiar de anul viitor.

Studiul de fezabilitate comandat de Primăria Buzău pentru Centura de Est a muncipiului vizează tronsonul 2 (Pod Mărăcineni – Pod Vadu Pașii), tronsonul 3 (Pod Vadu Pașii – Lacuri Balastieră) și tronsonul 4 (Lacuri Balastieră -spatele Zonei Industriale).

Realizarea tronsoanelor 2, 3 și 4 din Centura de Est a orașului (viitorul Orbital al Buzăului) este extrem de importantă pentru decongestionarea traficului din zona de est a muncipiului. Din cartierele Dorobanți și Broșteni, șoferii vor putea ajunge la podul la Mărăcineni, fără a mai trece prin zona aglomerată a mall-urilor.