Propietara unei pensiuni din Buzău, nominalizată pentru „Bucătarul-șef al Anului” în România

de Stiri Buzau Media

Proprietara unui conac boieresc din Buzău, din zona Vulcanilor Noroioși, bucătar autodidact și co-fondatoarea comunității Slow Food Buzău, Juranda Kirschner, a fost nominalizată pentru prestigiosul premiu „Chef of the Year”.

„Bucătarul-șef al anului” sau „Chef of the Year in the Hotel Industry” este marele premiu al competiției TopHotelAwards 2024. Distincția este acordată bucătarului care coordonează bucătaria restaurantului cu cea mai mare notă din ediția respectivă, premiul putând fi acordat aceleiași persoane o singură dată la zece ani. Pentru a câștiga acest prestigios premiu, bucătarii trebuie să fie la nivelul cel mai bun al carierei lor, să demonstreze originalitate în abordare și, de asemana, să creeze farfurii memorabile, cu personalitate. O astfel de competiție nu este deloc de ușor de câștigat. Juranda Kirschner intră în competiție alături de bucătari de la cele mai mari hoteluri de 5 stele din Capitală și nu numai.

Deși s-a născut la București, Juranda are origini buzoiene, câțiva membri ai familiei sale fiind născuți la Buzău. Ea este de profesie economist, dar s-a îndrăgostit de gătit și a transformat pasiunea pentru bucătărie într-un stil de viață. După mai mulâi ani petrecuți în Polonia, Paris şi Bavaria, Juranda a venit, în 2008, în județul Buzău, unde, împreună cu soțul său, a deschis, la Rătești, Conacul Grigorescu, o pensiune agroturistică devenită celebră pentru rețetele delicioase și originale cu care își întâmpină clienții.

În 2022, Juranda Kirschner și soțul său au pus bazele Slow Food Buzău, o comunitate care promovează produsele alimentare sănătoase, obținute tradițional, pe plan local.