Sute de cultivatori de roșii, din județ, cer bani de la stat, pentru a compensa pierderile cauzate de conflictul din Ucraina!

de Stiri Buzau Media

Sute de producători de tomate din județul Buzău au solicitat ajutoare de la stat, pentru a putea suporta pierderile cauzate de importurile masive de roșii din Ucraina, în contextul războiului din țara vecină.

Reprezentanții Direcției Agricole Buzău afirmă că, până pe 10 mai, au depus cereri de ajutor financiar 990 de cultivatori de roșii din judeţ, toți pentru suprafețe de 1.000 de metri pătrați.

Potrivit schemei de ajutor, cuantumul sprijinului financiar de stat care se acordă cultivatorilor de tomate în spații închise este echivalentul în lei al sumei de 1.500 euro pentru 1.000 de metri pătrați. Pentru a putea primi acest ajutor, legumicultorii trebuie să facă dovada că au înființat, în spaţii protejate, cel puțin 1.000 de metri pătrați de culture de roșii. De asemenea ei trebuie să fie înregistraţi în Registrul agricol deschis la primăria unde cultivă tomatele, să nu se afle în lichidare sau în faliment, şi să menţină cultura de tomate în spaţii protejate înfiinţată până la data efectuării plăţii.

Inspectorii Direcției Agricole Buzău au început déjà verificările în teren a suprafețelor cultivate cu roșii pentru care s-au solicitat ajutoare de la stat.