“Ținutul Buzăului” are șansa de a deveni destinația turistică a anului!

de Stiri Buzau Media

Buzoienii pot susține cu un vot Geoparcul UNESCO “Ținutul Buzăului”, pentru a deveni cea mai importantă destinație turistică a anului 2024 în România. “Ținutul Buzăului” a fost înscris de Consiliul Județean în competiția ”Destinația Anului” și s-a calificat în finală. În acest an, în cadrul concursului național, care are ca scop promovarea destinațiilor turistice din întreaga țară, vor fi acordate premii la 11 categorii distincte.

Geoparcul UNESCO “Ținutul Buzăului” s-a calificat în finală la categoria “Tărâmuri cu tradiție și istorie”, alături de alte zone renumite din țară, precum Mărginimea Sibiului, Țara Oașului, Ținutul Mănăstirilor din Bucovina sau Cetăţile dacice din munţii Orăştiei.

În finala concursului, alături de “Ținutul Buzăului” se mai află și alte trei locații impresionante din județul Buzău, dar la categorii diferite: Conacul Grigorescu, Cetățuia Hotel & Restaurant ( Experiențe gastronomice) și Hadar Chalet (Cazări epice-boutique).

Pentru a câștiga titlul de destinație turistică a anului 2024, “Ținutul Buzăului” are nevoie de suținerea buzoienilor. Până în data de 8 mai, Geoparcul UNESCO poate fi susținut printr-un vot, pe platforma destinatiaanului.ro. Câştigătorii competiţiei vor fi anunţaţi pe 21 mai, în cadrul Galei Destinaţia Anului, care va avea loc la Bucureşti, la Ateneul Român.

Geoparcul “Ţinutul Buzăului” a fost recunoscut drept sit UNESCO în luna aprilie 2022. Geoparcul este situat în partea de nord a judeţului Buzău și cuprinde 18 comune, cu o populaţie de 52.500 locuitori. Geoparcul “Ţinutul Buzăului” este cunoscut pentru atracţiile sale naturale precum Vulcanii Noroioşi, Valea Slănicului cu Platoul Meledic, Grunjul de la Mânzăleşti, Focul viu de la Lopătari, Trovanţii de la Ulmet, aşezările rupestre de la Aluniş-Colţi-Bozioru, mănăstirile Poiana Mărului, Muzeul Chihlimbarului de la Colţi ori Casa Memorială Vasile Voiculescu de la Pârscov.