Tragerile la sorți pentru alegerea șefilor birourilor electorale, reluate!

de Stiri Buzau Media

Situație în premieră, la Buzău. Tragerile la sorți pentru stabilirea președinților și locțiitorilor birourilor electorale de circumscripție la alegerile din 9 iunie vor fi reluate astăzi, 18 aprilie, de la ora 19.00.

Decizia aparține Biroului Electoral Central, care a primit 5 contestații ce reclamă încălcarea legii în întocmirea listelor cu magistrații care să se ocupe de coordonarea scrutinului electoral.

Mai précis, contestațiile se referă la faptul că anumiți magistrați buzoieni, desemnați la conducerea birourilor electorale de circumcripție, activează la instanțe din alte județe. De asemenea, reclamanții au invocat și faptul că președinți ori locțiitori nu locuiesc în apropierea birourilor, ceea ce prespune cheltuieli mari cu transportul magistraților de la domiciliu către birourile electorale.

Biroul Electoral Central a admis toate cele 5 contestații și a dispus reluarea tragerilor la sorți, cu respectarea celor două condiții specificate în contestații. Astfel, va trebui să se țină cont de distanța dintre domiciliul magistratului și biroul electoral, dar și de înscrierea pe listă a magistraților în exercițiu la Tribunalul Buzău.