Un nou comandant la I.S.U. Buzău!

de Stiri Buzau Media

Pompierii buzoieni vor avea un nou comandant. Este vorba despre colonelul Loren Pascu, care a câștigat concursul organizat pentru ocuparea funcției de inspector șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Neron Lupașcu” din Buzău.

Colonelul Leon Pascu îl va înlocui în funcție pe colonelul Iulian Gabriel Divoiu, care se află la comanda ISU Buzău din mai 2023.

Acesta din urmă fusese numit cu detașare, la șefia Inspectoratului pentru Situații de Urgență Buzău, în mai 2023, pe o perioadă determinată.

Colonelul Loren Pascu are 43 de ani și este originar din Valea Sibiciului, comuna Pătârlagele. El a urmat Liceul Militar Neagoe Basarab din Buzău și Facultatea de Pompieri din cadrul Academiei de Poliție “A.I.Cuza”.

Ulterior, Loren Pascu a urmat un curs al managementului situațiilor de urgență, dar și un program de masterat, tot în cadrul Academiei de Poliție “A.I.Cuza”.

Colonelul Loren Pascu nu se află la prima funcție de conducere din cariera sa.

Încă din 2005, el s-a aflat la comanda mai multor detașamente, atât la Buzău, cât și la București. Din 2019, Loren Pascu ocupă funcția de prim adjunct al inspectorului șef al ISU Buzău.