Ziua Forțelor Terestre în Garnizoana Buzău

de Stiri Buzau Media

Militari din Garnizoana Buzău în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Buzău au organizat Expoziția de de tehnică, armament și echipamente militare la sediul comandamentului Diviziei 2 Infanterie „Getica”.

Activitatea face parte din seria manifestărilor organizate cu prilejul Zilei Forțelor Terestre care se sărbătorește, în fiecare an la 23 aprilie, atunci când prăznuim pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, patronul spiritual al militarilor din Forțele Terestre.

Peste 400 de elevi ai școlilor gimnaziale și ai liceelor buzoiene, împreună cu profesorii însoțitori au avut ocazia să viziteze Filiala Muzeului Militar Național din Buzău, standurile de prezentare de armament, tehnică şi echipamente din dotarea militarilor cu specialităţile comunicaţii şi informatică, informaţii militare şi forțe speciale, standul Biroului Informare și Recrutare, cât și Biserica militară „Pogorârea Duhului Sfânt”.

A fost o activitate interactivă unde elevii au putut afla despre evoluția structurilor militare din zona de sud a României, informații privind oferta educațională a sistemului militar de învățământ precum și impresiile elevilor, studenților și a militarilor care au ales deja să urmeze o carieră militară.

Le mulțumim pentru interesul și curiozitatea manifestate și îi așteptăm cu drag de fiecare dată pentru a le împărtășii din experiențele noastre!