GYROS-UL DE PUI, UN DELICIU PE GUSTUL TUTUROR

de Stiri Buzau Media

Gyros-ul de pui este un preparat al bucătăriei elene săţios, uşor de gătit, cu un gust proaspăt. Este una dintre cele mai sănătoase variante dintre meniurile de tip fast-food cu origini balcanice. Gyros-ul este un preparat foarte popular în Grecia. Se vinde în special pe stradă, acompaniat de greek pita, o lipie rotundă, subţire şi pufoasă, încălzită pe grătar şi unsă din belşug cu ulei de măsline amestecat cu oregano şi puţin usturoi. Ingrediente necesare:

– 4 lipii sau pita

– 1 lingură ulei de măsline

– 450 g piept de pui, tăiat cuburi de 2-3 cm

– 1 căţel de usturoi, tocat

– coajă rasă de lămâie

– sare

– piper măcinat

– ½ linguriţă oregano uscat

– 1 roşie, tăiată cubuleţe

– 1 castravete mic, feliat

– ½ ceapă roşie, tocată

– 60 g brânză feta

     Mod de preparare: Se încinge uleiul într-o tigaie, la foc mediu spre mare. Se adaugă apoi, carnea tăiată de pui, usturoiul, coaja rasă de lămâie, sare şi piper, după gust, şi oregano. Călți şi amestecați ingredientele până când carnea de pui este făcută. Încălziți lipia sau pita în cuptorul cu microunde, câteva secunde. Împărţiți amestecul de carne şi legume pe cele 4 lipii, în mod egal. Presărați la fiecare porţie roşie, castravete, ceapă şi brânză feta. Gyros-ul de pui poate fi servit, după dorință și cu sos tzatziki.

Știri despre: