I.S.U. Buzău trimite pompieri la incendiile din Grecia

de Stiri Buzau Media

 

Pompierii din Buzău, alături de alți colegi de-ai lor din țară, merg în Grecia pentru a ajuta la stingerea incendiilor masive care au cuprins mai multe zone din nordul capitalei, Atena.

Printre cei 108 pompieri români, care vor pleca, astăzi, 6 august, în Grecia, cu 23 de autospeciale și două cisterne, se vor afla și 10 pompieri de la ISU Buzău. Aceștia vor lua parte la acțiunile specifice de stingere a flăcărilor uriașe cu o autospecială și echipamente specifice pentru stingerea incendiilor de pădure.

“Solidaritatea, spiritul de ajutor reciproc și empatia sunt caracteristici ce ne definesc pe noi, pompierii. În aceste momente de cumpănă nu putem fi indiferenți suferinței semenilor noștri din Grecia. În acest sens, în cadrul unei acțiuni ample desfășurată sub coordonarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, de la nivelul I.S.U Buzău pornesc la drum, astăzi, 6 august, 10 pompieri cu o autospecială și echipamente specifice pentru stingerea incendiilor de pădure. Ajunși acolo, aceștia vor fi distribuiți conform necesităților în zonele de interes, unde vor acționa pentru înlăturarea dezastrului ce s-a năpustit asupra Greciei”, au transmis reprezentanții ISU Buzău, într-un mesaj postat pe Facebook.

Pompierii buzoieni ar urma să acționeze timp de 10 zile, cu posibilitate de prelungire a acțiunii, dacă situația nu va reveni la normal.

România intervine pentru prima dată pentru incendii de pădure în afara țării. Ajutorul României, la fel ca și al altor state europene, este mobilizat prin mecanismul de protecţie civilă al Uniunii Europene, iar Comisia suportă 75% din costurile legate de transport.

Grecia este lovită, de mai bine de o săptămână, de un un val masiv de incendii forestiere. Pompierii din mai multe țări se luptau, ieri, cu mai multe focare, printre care un incendiu de proporţii la nord de Atena. Incendiul masiv a ars toată noaptea și a distrus sau avariat grav zeci de clădiri, inclusiv locuințe. Din cauza focului, mii de persoane au fugit din casele lor.

 

Știri despre: ,