Încă o elevă din Buzău obține nota maximă la Evaluarea Națională după recorectare. Județul înregistrează a doua medie de 10!

de Stiri Buzau Media

Alexia, absolventă a Colegiului Pedagogic din Buzău, a solicitat recorectarea lucrării la matematică, unde inițial primise nota 9,95.

După recorectare, Alexia, care deja avea nota maximă la limba și literatura română, a primit cele cinci sutimi necesare pentru a obține un rezultat perfect.

Astfel, județul Buzău se poate mândri cu a doua medie de 10 la Evaluarea Națională.

Alexia nu este doar o excelentă la matematică și limba română, ea fiind o tânără deosebit de talentată și la științele exacte.

A absolvit gimnaziul la Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret” din Buzău, obținând mențiune la Olimpiada Națională de Chimie.

Mai mult, ea s-a calificat și la Olimpiada Națională de Fizică, precum și la faza națională a Olimpiadei „Științe pentru Juniori”, competiție care va avea loc în luna august.

Ambițioasă și dornică de a-și aprofunda cunoștințele, Alexia își dorește să urmeze Colegiul Național „Bogdan Petriceicu Hasdeu”, unde vrea să studieze mai intens chimia și fizica, discipline la care a excelat deja în gimnaziu.

După recorectarea lucrărilor contestate, județul Buzău a înregistrat o creștere a ratei de promovare, atât la limba și literatura română, cât și la matematică.

Conform Inspectoratului Școlar Buzău, din totalul de 3.365 elevi înscriși la Evaluarea Națională, la examen au fost prezenți 3.133 de elevi.

După contestații, 2.197 elevi au obținut medii peste 5, rata de promovare crescând cu 0,06%, de la 70,06%, la 70,12%.