Incendiu de vegetație la Cândești

de Stiri Buzau Media

????????? ?? ????????? ?? ℂ???????.?

????????? ?? ????????? ?? ℂ???????.??Peste 20 hectare de vegetație uscată au ars sâmbătă după-amiază, în data de 29.08.2020, în satul Cândești, comuna Vernești din județul Buzău, intervenție la care, pentru menținerea situației sub control, au fost necesare forțe și mijloace suplimentare în lupta cu flăcările.?Pompierii au avut o sarcină dificilă și anume protejarea culturilor de porumb și floarea soarelui situate în vecinătatea focarului, despărțite de acesta doar printr-un drum cu lățimea de 2 metri. ?Din cauza secetei, vegetației înalte și uscate, și a vântului puternic ce favorizau propagarea incendiului, se putea produce în orice moment un dezastru, distugând munca de o vară a agricultorilor.?Pompierii au reușit cu succes protejarea culturilor în întregime, iar după un interval de aproximativ 5 ore, și lichidarea focarului, la finalul intervenției stabilindu-se totodată și cauza probabilă de incendiu ca fiind folosirea intenționată a sursei pentru a genera aprinderea.

Publicată de ISU Buzau pe Luni, 31 august 2020

Peste 20 hectare de vegetație uscată au ars sâmbătă după-amiază, în data de 29.08.2020, în satul Cândești, comuna Vernești din județul Buzău, intervenție la care, pentru menținerea situației sub control, au fost necesare forțe și mijloace suplimentare în lupta cu flăcările.

Pompierii au avut o sarcină dificilă și anume protejarea culturilor de porumb și floarea soarelui situate în vecinătatea focarului, despărțite de acesta doar printr-un drum cu lățimea de 2 metri.

Din cauza secetei, vegetației înalte și uscate, și a vântului puternic ce favorizau propagarea incendiului, se putea produce în orice moment un dezastru, distugând munca de o vară a agricultorilor.
Pompierii au reușit cu succes protejarea culturilor în întregime, iar după un interval de aproximativ 5 ore, și lichidarea focarului, la finalul intervenției stabilindu-se totodată și cauza probabilă de incendiu ca fiind folosirea intenționată a sursei pentru a genera aprinderea.