Instituția Prefectului Județul Buzău: A început campania de vaccinare anti-Covid și la Buzău

de Stiri Buzau Media
Campania de vaccinare anti-Covid a debutat astăzi, la Buzău. Prima persoană care a fost vaccinată este dr. Bogdan Micu, medicul șef al Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență, cel care a îngrijit de la debutul pandemiei sute de bolnavi de Covid-19.
“Severitatea cazurilor pe care le-am văzut în Secția de Boli Infecțioase atât la persoane cu comorbidități și în vârstă, dar mai ales la cei fără comorbidități, la persoane tinere, m-a convins să mă vaccinez. Fiecare caz te afectează. Recomandarea mea fermă este pentru vaccinare atât pentru cadrele medicale, cât și pentru populație în general”, a declarat dr. Bogdan Micu.
? Cel de-al doilea cadru medical care a fost vaccinat astăzi este dr. Iulian Coliof, primul medic al Spitalului Județean de Urgență Buzău care s-a infectat cu SARS CoV-2.
? În cursul nopții trecute, în județul Buzău au ajuns 975 de doze de vaccin anti-Covid. Astăzi, dozele sunt distribuite către cele 5 centre de vaccinare amenajate la nivelul unităților sanitare (Spitalul Județean de Urgență Buzău, Spitalul Râmnicu Sărat, Spitalul de Boli Cronice Smeeni, Spitalul de Psihiatrie Săpoca, Spitalul Orășenesc Nehoiu). Până vineri, toate dozele vor fi utilizate pentru imunizarea cadrelor medicale.
? Vaccinarea împotriva COVID-19 se va realiza în trei etape, după cum urmează:
– Etapa 1: Persoanele incluse în categoria lucrătorilor din domeniile sănatatii și social–sistem public și privat.
– Etapa 2: Include populatia cu grad de risc și lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale.
– Etapa 3: Include populația generală.