Invitație la Mărțișor/ Parteneriatul poliţişti – tinerii beneficiari ai sistemului de protecţie continuă

de Stiri Buzau Media

Joi, polițiștii buzoieni au onorat invitația la deschiderea Expoziției Sărbători Populare Românești – Festivalul Mărțișorului, invitație venită din partea copiilor beneficiari de măsuri de protecţie speciale.

Cu toții în uniformă, polițiștii în cea de reprezentare, tinerii în straie populare românești, s-au bucurat împreună de frumusețea momentului cu iz de sărbătoare.

Toți cei prezenți au admirat mărțișoarele confecționate – frânturi de tradiție meșteșugite în detaliu de către copiii din centrul rezidențial pentru recuperarea și reabilitarea copilului, de la Beceni.

În perioada octombrie 2019-aprilie 2020, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău a lansat, în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău, o campanie de reducere a riscului victimal şi infracţional în cazul copiilor beneficiari de măsuri de protecţie speciale.

Așadar, de aproximativ 5 luni, polițiști specialiști în diverse linii de muncă din cadrul I.P.J.Buzău îi vizitează periodic pe tineri și poartă discuții cu aceștia pe teme cu specific polițienesc, de factură preventivă și asociate vârstei lor.

Polițiștii s-au bucurat să constate că parteneriatul continuă, implicarea fiind bidirecțională. Invitația la Mărțișor a venit ca o confirmare a faptului că relația polițist-elev trebuie să fie una permanentă, consolidată de întâlniri, de încredere, de împărtășit experiențe de o parte și de cealaltă.

Vă mulțumim că ne-ați scos la primăvară și felicitări pentru munca depusă!

Tot înainte cu activități minunate!