IPJ Buzău dă startul angajărilor din sursă externă. Noutăţi în organizarea concursului

de Stiri Buzau Media

646x404Astăzi, 3 octombrie, se dă startul reîncadrărilor de personal şi angajărilor din sursă externă, în vederea completării deficitului de personal existent la nivelul Poliţiei Române.

Sursa de recrutare pentru concursuri este formată din persoanele care au avut calitatea de agent sau ofițer de poliţie şi pot fi reîncadrate, în conformitate cu prevederile art. 9, alin. 2 ind. 1 din Legea 360/2002 din Statutul Poliţistului cu modificările şi completările ulterioare, după încetarea raporturilor de serviciu din diferite motive (la cerere, prin demisie, numirea într-o altă funcţie publică, pierderea capacităţii temporare de muncă sau în urma reorganizărilor instituţionale) şi care au studii corespunzătoare cerinţelor postului, respectiv îndeplinesc cumulativ condiţiile legale.

De asemenea, persoanele care doresc să devină agenţi de poliție se pot înscrie la concursul organizat.

Înscrierile se vor realiza în perioada 03 – 07 octombrie, concursul urmând a fi susţinut în ziua de 19 noiembrie 2016.

Inspectoratului de Poliție Județean Buzău  i-au fost repartizate 59 de posturi pentru încadrare din sursă externă şi 2 posturi pentru ocupare prin concurs de către foşti angajaţi ai Poliţiei.

Din totalul celor 59 de posturi destinate încadrării directe, 4 sunt de agenți de poliție rutieră, 29 de agenți de ordine publică în mediul urban și 24 de posturi sunt de ajutori șefi de post în mediul rural.

De asemenea, alte două posturi sunt destinate agenților – conductori câini .

Vârsta minimă pentru cei care doresc să se înscrie pe cele aproape 2.400 de posturi scoase la concurs de Poliţia Română este de 18 ani, nefiind nevoie de cazier judiciar ori copii legalizate ale actelor de studiu,anunţă Inspectoratul General al Poliţiei Române(IGPR).

„Cei care doresc să se înscrie pe cele 2303 posturi de agent de poliţie scoase la concurs de Poliţia Română, trebuie să ştie că: există doar limită minima de vârstă – 18 ani; înălţimea minima a candidaţilor este 1,65 m pentru femei şi 1,70 m pentru bărbaţi; nu este nevoie de cazier judiciar; nu este nevoie de copii legalizate ale actelor de studiu şi cele de identitate, candidatul fiind obligat sa le prezinte pe cele originale; proba fizică nu mai este luată în calcul la media finală, fiind doar criteriu de departajare la nota testului scris; fişa medicală a cărei valabilitate nu a depăşit 12 luni va putea fi valorificată prin efectuarea unui set de analize mai restrâns”, este mesajul de pe pagina de Facebook a Poliției Române.

Înscrierile se vor face la sediul Centrului de Prevenire a Criminalității( Clubul Polițiștilor) din municipiul Buzău, str. Unirii, bl.16 I – 16 J, în perioada  3 – 7 octombrie, după următorul program: luni, miercuri și vineri între orele 09.00 – 15.00, marți și joi între orele 14.00 – 20.00.