Judecătorul Gabriel Stănescu, inculpat într-un dosar DIICOT împreună cu un controversat afacerist cu alcool

de Stiri Buzau Media
646x404DIICOT Buzău a detonat încă un dosar incendiar în care inculpat este nimeni altul decât fostul judecător de la Tribunalul Buzău Gabriel Stănescu. În aceeași cauză despre care nu se cunosc încă amănunte apare în aceeași calitate și afaceristul cu alcool Dorin Marinescu, cunoscut ca Dorin “Piticu”. Cei doi au fost prezentați miercuri la Curtea de Apel Ploiești cu propunere privind luarea unor măsuri preventive. Instanța a admis ca Dorin marinescu să fie arestat preventiv pentru 30 de zile, iar în cazul fostului judecător Stănescu s-a respins propunerea DIICOT privind arestul la domiciliu. Deciziile nu sunt definitive și pot fi contestate, contestații ce vor fi judecate la Înalta Curte de Casație și Justiție.
Judecătorul Gabriel Stănescu de la Tribunalul Buzău ieşit la pensie pe 8 noiembrie exact, de ziua lui de naștere, zi în care a fost reţinut, se pare, împreună cu Marinescu.
Admite propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Buzău privind arestarea preventivă a inculpatului Marinescu Dorin. În temeiul art. 226 alin 1 şi 2 C.pr.pen. rap. la art. 223 alin. 1 lit. b şi alin. 2 C.pr.pen. dispune arestarea preventivă a inculpatului Marinescu Dorin, pe o durată de 30 de zile, de la 9.11.2016 la 8.12.2016, inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă. Dispune încunoştinţarea inculpatului asupra dispoziţiilor art. 228 alin. 2 şi 3 Cod procedură penală. Constată că inculpatul Marinescu Dorin a fost reţinut o perioadă de 24 de ore, începând din data de 08.11.2016, ora 18.20, până la data de 9.11.2016, ora 18.20. Administraţia locului de detenţie unde va fi încarcerat inculpatul va face aplicarea dispoziţiilor art. 228 alin. 4 – 6 C.pr.pen. În baza art. 227 alin. 1 c.pr.pen., respinge propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Buzău privind luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu în ceea ce îl priveşte pe inculpatul STĂNESCU MIHAIL-GABRIEL, În baza art.275 alin. 3 C. pr. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Dispune plata onorariului apărătorului din oficiu pentru inculpatul STĂNESCU MIHAIL-GABRIEL, în cuantum de 260 lei, din fondul special al Ministerului Justiţei în contul Baroului Prahova. Dispune plata onorariului parţial al apărătorului din oficiu, pentru inculpatul Marinescu Dorin, în cuantum de 200 lei, din fondul special al Ministerului Justiţiei în contul Baroului Prahova. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 9.11.2016, ora 17.50“, este soluția Curţii de Apel Ploieşti în dosarul D.I.I.C.O.T.
Dorin Marinescu zis “Piticu” este unul dintre cei mai controversaţi afacerişti din judeţul Buzău și unul dintre cei mai mari contrabandişti de alcool din Sud-Estul ţării.