Lebădă prinsă în gheața de pe balta de la Vadu Pașii, salvată de pompierii buzoieni

de Stiri Buzau Media

În perioada 20-25 ianuarie, au fost derulate 92 intervenții, salvatorii fiind solicitați la 11 misiuni de stingere a incendiilor, 55 cazuri pentru acordarea primului ajutor medical, o misiuni de descarcerare și alte intervenții.

 

Din seria de intervenții din această perioadă a ieșit în evidență cea din data de 20 ianuarie, unde, s-a intervenit pentru salvarea unei lebede ce era blocată în gheață la o distanță de 30 metri de mal pe balta de pe raza comunei Vadu Pașii. După aducerea ei la mal a fost predată la un adăpost pentru recuperare.

Vezi aici video

În perioada 21-25 ianuarie, inspectorii de prevenire au continuat activitățile de îndrumare și control, pe linia respectării măsurilor de apărare și stingere a incendiilor la operatori economici din categoria cluburi și discoteci.

Astfel, personalul specializat a desfășurat 20 controale la nivelul întregului județ, în urma cărora au fost aplicate sancțiuni contravenționale în cuantum de 12.000 lei.

Principalele aspecte urmărite în teren de către inspectorii de prevenire au vizat: exploatarea instalațiilor electrice, funcționarea iluminatului pentru marcarea căilor de evacuare, funcționarea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, obstrucționarea căilor de evacuare, instructajul angajaților, obținerea autorizației de securitate la incendiu și existența planurilor de evacuare în caz de incendiu.

Pe lângă identificarea și înlăturarea disfuncționalităților specifice, specialiștii noștri au asigurat instruirea personalului angajat, astfel încât aceștia să cunoască și să respecte regulile de prevenire a incendiilor la locul de muncă.

Concomitent cu activitățile de control asupra respectării normelor de apărare împotriva incendiilor, pompierii din cadrul subunităților operative de intervenție au efectuat 15 acțiuni de recunoaștere în zonele de dispunere a obiectivelor, pentru a stabili modul de intervenție în cazul izbucnirii unui eventual incendiu.