Mai mulți medici de familie buzoieni dispuși să testeze Covid

de Stiri Buzau Media

Crește numărul medicilor de familie din județul Buzău dispuși să testeze gratuit, în cabinetele proprii, persoanele suspecte de îmbolnăvire cu Sars Cov 2. Dacă inițial numai își 52 anunțaseră  disponibilitatea de a efectua teste, acum numărul lor a ajuns la 65 și ar mai putea cește.

Testarea se realizează în cadrul cabinetelor medicale din asistența medicală primară, iar medicii de familie pot testa atât persoanele înscrise în lista proprie, cât și alte persoane, cu condiția ca acestea să fie eligibile. Pentru fiecare persoană testată, medicii vor primi, de la Ministerul Sănătății 50 de lei, reprezentând contravaloarea testului, manopera, materialele și echipamentele de protecție necesare testării.

De asemenea, trei din cele patru centre de evaluare Covid, câte va avea Buzăul, au devenit funcționale. Este vorba despre cele de la Buzău, Râmnicu Sărat și Nehoiu.

Deocamdată, însă, numărul persoanelor care au fost investigate aici este foarte mic. În cinci zile, la centrele din Buzău și Rm Sărat au fost evaluați doar 3 buzoieni, iar la centrul din  Nehoiu, niciunul! Asta pentru că, nu oricine poate veni la centrul de evaluare. Pacienții sunt programați de către medicii de familie, iar în fiecare zi există un număr limitat de bolnavi care poate fi investigat în aceste spații.

Fiecare Centru de Evaluare va funcționa zilnic între orele 08:00 – 14:00, iar capacitatea lor de evaluare este de 18 pacienți pe zi.