Masa de Paști îi arde la buzunare pe buzoieni

de Stiri Buzau Media

Explozie uriașă a preţului cărnii de miel, cu câteva zile înainte de sărbătorile Paştelui, în magazinele și piețele din Buzău. Cei care vor să aibă carne de miel pe masa de Paşti au avut surpriza să constate că tradiționala friptură va fi foarte scumpă în acest an.

În Piaţa Centrală, din muncipiul Buzău, kilogramul de carne de miel şi ied se vinde cu 32 de lei, în timp ce în gospodăriile din județ nu depăşeşte 24 de lei. În cele două hypermarketuri din Buzău, situaţia este şi mai dramatică. Un kilogram de pulpă anterioară de miel cu cap costă 25 lei, preţul unui kilogram de cotlet de miel cu os se ridică la 45 lei, iar carcasa de miel se vinde cu 35 lei.

Și tradiționalul drob este mai scump decât în alți ani. Buzoienii care vor să cumpere organe de miel trebuie să plătească 18 lei pe kilogram. În cazul în care truda gospodinelor este prea mare și vor să îl cumpere gata făcut din hypermarket, pentru 300 de grame de drob cu organe de miel buzoienii trebuie să scoată din buzunare 11,5 lei.

Nici verdețurile pentru drob sau pentru masa de Paști nu sunt ieftine. Preţul mediu al unei legături de ceapă verde este 1,5 lei, în timp ce ridichile variază de la 1,5 lei şi până la opt lei. De asemenea, legătura de mărar este 1,5 lei, iar pătrunjelul un leu.

Știri despre: , ,