Medicul și fostul lider al organizației județene a PSD, Ion Vasile a murit în urma unei boli incurabile

de Stiri Buzau Media

Omul politic Ion Vasile s-a stins, în această  dimineață, la locuința sa, în urma unei boli incurabile. Apreciat de-a lungul vieții sale ca medic chirurg pediatru  politician, fost prefect și fost ambasador, Ion Vasile s-a retras din viața politică după plecarea de la vârful PSD Buzău. El a contiuat să profeseze ca medic, până când a primit un diagnostic ce l-a scos și din viața publică. A fost diagnosticat cu cancer pulmonar, iar boala a evoluat într-un timp foarte scurt.

Ion Vasile născut pe 12 ianuarie 1950, la Blăjani, a urmat Facultatea de Medicină Generală, specialitatea pediatrie, la Institutul de Medicină şi Farmacie din Iaşi, între 1967 şi 1973. A efectuat în perioada 1977-1980, stagii de specializare în chirurgie pediatrică și cursuri de perfecționare în București. După absolvire a devenit medic secundar la Spitalul Clinic de Copii din București (1973 – 1980), medic principal de specialitate la Spitalul Județean Buzău timp de 9 ani, iar din 1991, medic primar în specialitatea chirurgie pediatrică. Ion Vasile și-a continuat activitatea profesională, în paralel cu cea politică.

A fost senator în legislaturile din perioadele 1990-2000 și cele de după 2004, ales în județul Buzău pe listele partidului denumit succesiv în acea perioadă FSN, FDSN, PDSR și PSD. A fost lider al organizației județene Buzău a acestui partid până în mai 2010, când a demisionat din partid, după care a trecut la PC și apoi la UNPR. În cadrul activității sale parlamentare, senatorul Vasile Ion a fost membru în mai multe grupuri parlamentare de prietenie.