Nereguli în trafic constatate de poliţişti

de Stiri Buzau Media

 

În data de 9 august a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de prevenire şi combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, au aplicat 129 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 12 permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.

Poliţiştii rutieri au organizat şi desfăşurat acţiuni ce au avut ca scop depistarea conducătorilor auto care depăşesc limita legală de viteză, atât în localităţi, cât şi în afara acestora.

În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au depistat 41 de şoferi care au depăşit limitele legale de viteză, iar dintre aceştia doi au predat permisele de conducere pentru următoarele 90 de zile.

Cu cea mai mare viteză în localitate – 122 km/h – a fost înregistrat de aparatele radar autovehiculul unui bărbat de 21 de ani, din Iaşi, ce rula pe DN2E85, în localitatea  Poşta Câlnău.

Alte 10 permise de conducere au fost reţinute pentru neacordarea de prioritate, pentru conducerea unor vehicule sub influenţa alcoolului şi pentru neprezentarea la Poliţie în termen de 24 de ore de la implicarea într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

Sancţiuni contravenţionale au mai fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (22), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (4), dar şi 23 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 44.000 de lei.

Tot ieri, poliţiştii rutieri au întocmit un dosar penal pentru conducerea unui vehicul având permisul de conducere suspendat.

RESPECT ÎN TRAFIC!

CIRCULAŢI PRUDENT!

Știri despre: ,