Opoziție din PSD pentru asocierea între URBIS SERV SRL şi TRANS BUS SA, pentru exploatarea staţiei de asfalt

de Stiri Buzau Media

Consiliul Local al Municipiului Buzău a adoptat luni un proiect de hotărâre ce vizează constituirea unei societăţi cu răspundere limitată având ca asociaţi URBIS SERV SRL şi TRANS BUS SA, ambele societăţi având capital integral al municipiului Buzău.

Propunerea municipalității este motivată prin faptul că URBIS SERV SRL a achiziţionat, în anul 2018, o staţie de asfalt complexă, în valoare de peste 5,3 milioane lei. Prevederi legislative recente nu mai permit acestei societăţi să furnizeze asfalt către terţi clienţi decât în limita valorii de 20 la sută din cifra de afaceri. Astfel, societatea nu poate onora cererile de furnizare mixturi asfaltice, deși staţia este exploatată doar la 10 la sută din capacitate.

,,Astfel, deşi beneficiază de costuri mici de producţie, în momentul de faţă URBIS SERV SRL se află în imposibilitate de a exploata staţia în vederea obţinerii unui maxim de beneficii. TRANS BUS deţine capacitatea logistică şi resursele umane pentru a facilita această exploatare”, arată primarul Constantin Toma în referatul la proiectul de hotărâre respectiv.

Proiectul a trecut cu votul a 15 consilieri, în pofida opoziției consilierului PSD Constantin Florescu care a acuzat subţirimea din punct de vedere juridic” a proiectului de hotărâre, precum și ,,lipsa de respect faţă de banul public” care reiese din acest proiect.