UPDATE Percheziţii la indivizi din clanul Pasăre, bănuiți de comiterea unor furturi și fapte cu violență în străinătate, precum şi spălare de bani

de Stiri Buzau Media

perchezitiiUPDATE Trei persoane din clanul “Pasăre” au fost reţinute de poliţişti în această după-amiază după câteva ore de audieri. Este vorba despre doi bărbaţi şi o femeie care vor fi prezentaţi vineri procurorului de caz care va stabili dacă se va adresa instanţei cu propunere de arestare preventivă.

În această dimineaţă, peste 50 de poliţişti de investigații criminale din Buzău, efectuează 7 percheziţii, în judeţele Buzău şi Călăraşi, la persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni cu violență și  spălare de bani.

Perchezițiile sunt efectuate cu sprijinul colegilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi Inspectoratului de Poliție Județean Călărași. Patru sunt în municipiul Buzău, una la Smeeniși două la Călărași.

Vizați sunt, se pare membri ai familiei Pasăre, cunoscută în lumea interlopă.

Din cercetări a reieşit că, în perioada anilor 2008 – 2016, persoanele în cauză, ar fi comis furturi şi infracţiuni cu violenţă pe teritoriul altor state din Uniunea Europeană, iar sumele de bani dobândite le-au folosit pentru achiziţionarea de imobile şi autoturisme de lux, ascunzând adevărata natură şi provenienţă a bunurilor, achiziţiile fiind efectuate pe numele altor persoane, rude sau apropiaţi.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională se ridică la o valoare de peste 150.000 de euro.

Polițiștii vor pune în aplicare 15 mandate de aducere, persoanele vizate urmând a fi conduse și audiate la sediul Poliţiei Municipiului Buzău, totodată urmărindu-se ridicarea de autoturisme, sume de bani, bijuterii şi documente, în vederea continuării cercetărilor şi recuperării prejudiciului.

Activităţile sunt desfăşurate în cadrul a două dosare penale aflate în instrumentarea Biroului Investigaţii Criminale – Poliţia Municipiului Buzău, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău și beneficiază de suportul de specialitate al Departamentului de Informații și Protecție Internă – Ministerul Afacerilor Interne.